Rođaci Beretin izazivali požare zbog ispaše ovaca

Rođaci Beretin izazivali požare zbog ispaše ovaca

ROĐACI Šime (37) i Denis (34) Beretin koji su 1. kolovoza pritvoreni na mjesec dana zbog izazivanja požara tri dana za redom u okolici Zadra, učinili su to zbog ispaše ovaca, osnovano sumnja Državno odvjetništvo u Zadru.

"Postoji osnovana sumnja da su Š. B. i D. B., a da bi omogućili ispašu svojim ovcama, 28. srpnja 2007. u Slivnici Donjoj i Radovinu, najprije u predjelima Dračice i Palježina upaljačem potpalili suhu travu tako da je u požaru izgorjela hrastova šuma, grab i nisko raslinje. Požar je lokaliziran uz pomoć kanadera oko 21 sat", stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

No, rođaci Beretin se nisu tu zaustavili. Osnovano se sumnja i da su osumnjičenici u isto vrijeme ponovno upaljačem potpalili suhu travu na predjelu Dračice, a taj je požar lokaliziran oko 22,30 sati. Sumnja se i da su dan nakon toga u 18,30 na predjelu Palježina podmetnuli požar u hrastovoj šumi koji se proširio u pravcu zaseoka Beretini, te da su istog dana oko 22,30 sati jugoistočno od Radovina podmetnuli požar u hrastovoj šumi zvanoj Bojana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj se požar, priopćavaju zadarski tužitelji, proširio prema Slivnici Donjoj i lokaliziran je oko 23 sata. Isto su učinili i treći dan za redom, oko 21,20 sati 30. srpnja 2007. u predjelu Kneževići, kada su podmetnuli požar u hrastovoj šumi koji se proširio prema lokalnoj cesti Kneževići-Slivnica Donja.

Zbog toga je protiv njih podnesena kaznena prijava zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz Kaznenog zakona, a Istražni sudac im je odredio jednomjesečni pritvor.

Denis Beretin, koji je otprije poznat zadarskoj policiji zbog imovinskih delikata, je najvjerojatnije nagovorio Šimu na palež. Mlađi Beretin, naime, do sada nije bio evidentiran u policiji. Neslužbeno se doznaje da jedan od njih ima psihičkih problema.

A.B.
Foto: Cestopisy

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara