Rohatinski: Ako će me Vlada i HDZ napadati, suradnja s HNB-om nije moguća

Rohatinski: Ako će me Vlada i HDZ napadati, suradnja s HNB-om nije moguća

Tekst: H.A.
Foto: Liderpress.hr

GUVERNER Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski izjavio je kako na sastanku s premijerkom Kosor nije nudio ostavku niti je prijetio njom, kako se proteklih tjedana pisalo po medijima, nakon što ga je u Saboru napao HDZ-ov zastupnik i šef saborskoga Odbora za financije Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Jutarnji list rekao je kako je na sastanku istaknuo da za uspješno vođenje ekonomske politike Vlada i centralna banka moraju djelovati usklađeno i imati pošten međusobni odnos. "Rekao sam, također, da takvog odnosa ne može biti niti možemo uspješno surađivati ako je ovo sada ponavljanje napada iz 2008. I to je sve što sam rekao. Premijerka mi je odgovorila da ona nije potaknula niti je bila upoznata s napadom na HNB", komentirao je Rohatinski, dodajući kako ne zna odakle su informacije sa sastanka procurile u javnost jer su samo njih dvoje bili na sastanku. 

"Koliko znam, vijest o našem sastanku i predmetu razgovora u javnost je došla iz krugova Vlade. S kojom namjerom, neću špekulirati", rekao je Rohatinski, dodajući kako suradnja između Vlade i HNB-a neće biti moguća ukoliko će ga Vlada i HDZ napadati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara