Roj stršljenova izbo ženu kod Vrlike po rukama i glavi

Roj stršljenova izbo ženu kod Vrlike po rukama i glavi
Ilustracija: 123rf

ROJ STRŠLJENOVA napao je jučer u Otišiću kod Vrlike stariju ženu koju su spasili djelatnici hitne medicinske pomoći i tamošnji vatrogasci, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Grada Splita.

Vatrogasci su dojavu o napadu stršljenova na stariju žensku osobu dobili u 10:32 kada im je rečeno da je žena, kako bi se obranila od najezde uboda, ušla u kuću, te se nakon toga više nije javljala. Županijski vatrogasno-operativni centar je odmah o svemu obavijestio i spojio poziv na DVD Vrliku te obavijestio JVP Sinj. Sinjani su potom kontaktirali svoju hitnu medicinsku pomoć, a o tome je izviještena i splitska hitna, te su na mjesto događaja poslani doktor i ekipa HMP-a iz Vrlike.

Kako su rekli vatrogasci, zbog vrlo velikog broja stršljenova nisu mogli pristupiti do vrata kuće napadnute žene pa su pozvali lokalnog pčelara koji im je dao svoja odijela koja su potom odjenuli i konačno prišli vratima kuće. Srećom, vrata su bila otključana, a u unutrašnjosti kuće su pronašli stariju ženu koja je bila pri svijesti, ali izbodena po rukama i glavi. Ubrzo je zbrinuta od strane HMP-a Vrlika.

Na intervenciji su sudjelovali DVD Vrlika s jednim vozilom i četiri vatrogasca, a o cijelom događaju je obaviještena i sinjska policija.

Nesretna žena je nakon pružene liječničke pomoći u Vrlici prevezena u KBC Split.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara