Romić smiruje poljoprivrednike: "Svi će poticaji biti isplaćeni u zakonskom roku"

Romić smiruje poljoprivrednike: "Svi će poticaji biti isplaćeni u zakonskom roku"

Foto: FAH

MINISTAR poljoprivrede Davor Romić u četvrtak je u Sisku izjavio kako isplata poticaja ide kako je predviđeno te da će one biti isplaćene u zakonskom roku.

"Svi poticaji, o kojima se dosta govori, idu svojim tijekom, avans je već isplaćen prošle godine, a u zakonskom će roku biti isplaćeno i sve što je još ostalo. Treba napomenuti da sada imamo novu shemu poticaja, većina poticaja već je isplaćena i u zakonskom roku bit će isplaćeni svi", izjavio je Romić nakon razgovora sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem.

Romić je podsjetio da je riječ o ukupno 3,4 milijarde kuna, iznosu koji se, unatoč svih teškoća, nije smanjivao.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je sredinom svibnja izvijestila da je počela s isplatom drugog dijela izravnih plaćanja poljoprivrednicima u iznosu od oko milijardu kuna. Naime, nakon isplate predujma u studenom 2015. i prve rate isplate, 11. travnja ove godine, 16. svibnja krenula je isplata druge rate, u kojoj će biti isplaćen sav preostali dio izravne potpore. Prema podacima Agencije, za proizvodnu 2015. godinu ove godine je na raspolaganju ukupno 3,4 milijarde kuna (iz državnog i EU proračuna) za izravnu potporu poljoprivrednicima. Pritom je za izravna plaćanja namijenjeno 2,65 milijardi kuna, od čega je do sredine svibnja bilo isplaćeno 1,65 milijardi kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara