Rončević uručio pohvale specijalcima HKOV-a

Ministar obrane Berislav Rončević uručio je danas pisane pohvale pripadnicima postrojbe za specijalne namjene Hrvatske kopnene vojske koji su osvojili prvo mjesto na devetom godišnjem natjecanju specijalnih postrojbi "Antropoid" u Slovačkoj.

Ministar je uručio i pisane pohvale izvidnicima na osvojenom prvom mjestu na devetom međunarodnom natjecanju izvidnika održanom u Mađarskoj.

U prigodnoj riječi ministar Rončević je istaknuo kako je to još jedan dokaz da hrvatske oružane snage mogu "stati rame uz rame" s pripadnicima oružanih snaga NATO-a čiju razinu u organizacijskom i stručnom smislu želimo dostići. To potvrđuje, rekao je, da se provodi program stručne izobrazbe i vježbovnih aktivnosti po najstrožim kriterijima koji su u svemu kompatibilni s NATO standardima.

Financijske probleme u sustavu obrane trebamo rješavati sustavno, a vaš uspjeh je dokaz da se pravilnim odnosom unatoč tomu mogu postići najbolji rezultati. Neka postignuti uspjeh bude daljnji podstrek vašem radu i podizanju vojne osposobljenosti, poručio je ministar Rončević pripadnicima postrojbe za specijalne namjene Hrvatske kopnene vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit o najavi premijera Sanadera u Ujedinjenim narodima da će Hrvatska intenzivirati mirovne misije, ministar Rončević je podsjetio da je odlukom Hrvatskog sabora već povećan broj mirovnih misija i broj sudionika u njima. Što budemo bliži NATO-u, bit će i viša očekivanja za sudjelovanje naših postrojbi u mirovnim misija i naša je obveza da one budu što bolje opremljene i osposobljene.

Rješavanju financijskih problema u sustavu obrane trebamo prići sustavno, jer od danas, ni osam godina nakon rata, nemamo knjige o materijalnom ustroju, pa samo imaginarno možemo govoriti o zaostacima u opremanju postrojbi, jer nitko do sada nije rekao čime želimo opremiti postrojbe i do koje razine, rekao je.

O mogućnosti angažiranja hrvatskih Oružanih snaga u mirovnoj misiji u Iraku pod vodstvom UN-a, ministar Rončević je rekao da za sada nema političke odluke o tome. No, naše postrojbe osposobljavamo jer ako bi odluka o eventualnom angažmanu u mirovnoj misiji bilo gdje u svijetu bila donesena, naša je obveza da nam ljudi budu spremni i dobro opremljeni, kako bi povjerenu zadaću obavili na najbolji način, rekao je ministar Rončević.

(Hina) xdm ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara