Rošadom Bačić-Matković u Brijunima napušta se projekt izbacivanja politike iz nadzornih odbora

Tekst: M.M.
Foto: Index (Arhiva)

SMJENA Biance Matković u Nadzornom odboru Brijuni rivijera uslijedila je nakon što je premijerka u Istri otvorila dionicu Istarskog ipsilona, a istarski župan Ivan Jakovčić kaže kako je upravo on šefici Vlade Jadranki Kosor predložio smjenu Matković iz NO-a te složio da umjesto nje državni tajnik bude Branko Bačić. 

Pun odbor politike

"Poslije nedavnog posjeta 
premijerke Kosor Istri tražio sam da se raščisti stanje oko projekta Brijuni rivijera, koji je gospodarski najjači istarski projekt, a vjerujem i hrvatski. Predložio sam joj da se u Nadzorni odbor imenuje politički jaka osoba koja se uz to razumije i u struku. Složili smo se da je Branko Bačić odlično rješenje jer poznaje problematiku pomorskog dobra, a ima i politički utjecaj. Došlo je do zastoja u realizaciji tog važnog projekta i moj jedini motiv je da se projekt Brijuni rivijera nastavi", rekao je Jakovčić za Jutarnji list.

Podsjetimo kako članovi NO-a Brijuni rivijera dolaze iz redova političara i to su 
gradonačelnik Pule IDS-ovac Boris Miletić, HDZ-ovac Jerko Rošin, HSS-ovac Damir BajsIDS-ovac Ivan Jakovčić i od prošlog četvrtka državni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Obećanje prekršeno s Banić

S imenovanjem 
Bačića definitivno pada u vodu najava premijerke Kosor kako će se u nadzorne odbore birati stručnjaci, a na politika. Prvo je to obećanje prekršila s glasnogovornicom Martinom Banić koja je izabrana u NO Fine, pa sada s rošadom Bačić-Matković, a prema najnovijim izmjenama Zakona o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, političari i dalje ostaju u odborima, što je definitivno krah najave o izbacivanju politike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara