Rovinj: Čelnici TDR-a o odluci Vrhovnog suda o zemljištu Jadransturista

POTPREDSJEDNIK Uprave Tvornice duhana Rovinj (TDR) Plinio Cuccurin rekao je danas kako se nada da će Trgovački sud, kad bude u skladu s odlukom Vrhovnog suda ponovno odlučivao o tome pripada li zemljište Jadranturista u temeljni kapital te tvrtke, ´zaštititi pravo vlasništva i prava stečena ulaganjima, bez političkog ili drugog voluntarizma, makar i u predizborno vrijeme´.

Cuccurin je na današnjoj konferenciji za novinare u Rovinju komentirao odluku Vrhovnog suda koji je odbacio odluku Trgovačkog suda u Rijeci po kojoj je zemljište rovinjskog Jadranturista ušlo u njegov temeljni kapital te predmet vratio na ponovno suđenje.

Cuccurin je, rekavši da se nada kako će ovlaštena tijela u tom slučaju donijeti odluke u skladu s hrvatskim zakonodavstvom, dodao: ´Nikakvi pritisci i ideje o promjeni zakonodavstva ne smiju utjecati na trenutačne sudske postupke.´

Cuccurin smatra kako Vrhovni sud nije uzeo u obzir elemente bitne za utvrđivanje vlasništva. Za pripadnost vlasništva mjerodavnom smatra odluku Županijskog suda u Puli, kojom se odbija zahtjev države i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da se izda privremena mjera kako bi se osiguralo da se nekretnina ne optereti i ne otuđi, s obrazloženjem da nije dokazano kako je HFP vlasnik zemljišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i da je Državni ured za reviziju potkraj prošle godine ocijenio kako je postupak pretvorbe Jadranturista zakonit, a prijeporno zemljište procijenjeno u postupku pretvorbe.

Renco Miletić, direktor Adria resortsa, TDR-ove tvrtke koja upravlja rovinjskim ´Jadranturistom´ i vrsarskom ´Anitom´, rekao je kako zbog spora oko zemljišta njegova tvrtka ne može ulagati u tvrtke u svom turističkom portfelju, upozorivši da će hrvatski turizam bez ulaganja u kvalitetu turističkog proizvoda i usluga izgubiti bitku sa sredozemnom konkurencijom.

´Adria resorts najprije želi omogućiti razvoj tvrtkama u svojem turističkom portfelju, što je an dobrobit i hrvatskog gospodarstva, društva i lokalne zajednice´, zaključio je Miletić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara