Rovinj dronom protiv okupljanja za blagdane. Zaštitari će paziti na starački dom

Rovinj dronom protiv okupljanja za blagdane. Zaštitari će paziti na starački dom
Foto: Borna Filic/PIXSELL

JUČER je održan sastanak užeg Stožera civilne zaštite Grada Rovinja, na kojem su dogovorene dodatne mjere kontrole i zaštite zdravlja svih građana, s obzirom na posljednje događaje i razvoj situacije, objavili su iz Grada Rovinja.

Kako stoji u priopćenju, članovi Stožera odlučili su da s obzirom na učestale slučajeve kršenja samoizolacije diljem Hrvatske i nepridržavanje propisanih pravila od strane pojedinaca, tijekom uskrsnih blagdana, od subote 11. travnja do ponedjeljka, 13. travnja 2020., angažiraju dodatnu redarsku službu koja će sprječavati okupljanja ljudi koja su u posljednje vrijeme uočena na potezu Cuvi-Punta Corrente, te Polari i Amarin.

"Komunalni redari i Javna vatrogasna postrojba Rovinj-Rovigno će nadgledati područje Grada te Delfin, područje kod bivše Željezničke postaje, poluotok oko bolnice i plažu Val de Lesso.

Zatim, radi sprječavanja eventualnog prodora virusa u Dom za starije «Domenico Perolis» angažirat će se zaštitarska tvrtka koja će kontrolirati ulaz, odnosno izlaz iz ustanove", opisuju mjere koje će provoditi.

Dodaju kako će uz stroge uvjete zaštite i stalnu dezinfekciju biti omogućen rad tržnice i ribarnice.

Dronom će vršiti nadzor

Na sjednici je odlučeno i da će ravnatelji predškolskih i školskih ustanova osigurati dodatna dežurstva i spriječiti okupljanje mladih osoba, dok će djelatnici Valbrune sport obići sve sportske terene, a uz pomoć drona će se vršiti nadzor nad poljoprivrednim zemljištima.

"Još jednom naglašavamo kako se sve mjere i kontrole vrše isključivo s ciljem zaštite zdravlja svih građana, a naročito onih koji spadaju u rizične skupine. Uz napomenu da se nastavimo pridržavati svi zajedno propisanih mjera kako sav dosadašnji trud i odricanja ne bi bili uzaludni sada kad smo nadomak pobjede, koristimo priliku da svim građanima čestitamo sretan i blagoslovljen Uskrs", poručili su gradonačelnik Marko Paliaga i načelnik Stožera CZ Grada Rovinja Evilijano Gašpić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara