Rročište u sklopu stečajnog postupka kninske tvornice vijaka

GRAD Knin, kao jedan od vjerovnika, i samoborska tvrtka DIV, koja je poslala najpovoljniju ponudu za kupnju Tvornice vijaka Knin (TVIK) u stečaju, postigli su dogovor da ta samoborska tvrtka preuzme samo dio pogona TVIK-a, a u drugom dijelu bi bio poslovni centar koji bi funkcionirao kao gradska poduzetnička zona.

Suglasnost za to dao je i HBOR, kao najveći TVIK-ov vjerovnik, rečeno je na današnjem ročištu koje je u sklopu stečajnog postupka održano na Trgovačkom sudu u Šibeniku.

Osnivači poslovnog centra bili bi svi TVIK-ovi vjerovnici. Problem je u tome što se grad Knin i DIV ne mogu dogovoriti oko toga koji će dio tko preuzeti pa im je sutkinja koja vodi stečajni postupak dala rok do 14. travnja da se dogovore. Ako to ne uspije, bit će raspisan novi natječaj za prodaju cjelokupne imovine TVIK-a.

Na današnjem ročištu bio je prisutan i opunomoćenik tvrtke "Aqadalma", registrirane u Zagrebu, koja je svoju ponudu za kupnju TVIK-a poslala nakon što je zaključen posljednji natječaj. U sadašnjem prostoru TVIK-a oni bi otvorili pogon za proizvodnju keramike i tvornicu vode, a zaposlili bi 300 radnika. Njihova će ponuda biti razmatrana, kako je rečeno na ročištu, tek ako se ponovi natječaj.

TVIK ukupno duguje 30 milijuna kuna, a 80 posto toga otpada na HBOR.

(Hina) dfer dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara