RTL: Super je da nas HRT tuži jer krše zakon zadnjih pet godina

"S NOVOM TV nije bilo problema i pregovori oko izvještavanja su finalizirani. Stoga nije jasno i iznenađujuće je zašto se HRT žali na situaciju s obzirom da su odlučili odbiti ponudu", stoji u današnjem priopćenju RTL Televizije kojim su samo prebacili lopticu mrskom HTV-u budući da s Prisavlja posljednjih dana ne prestaju letjeli otrovne strjelice prema svom dojučerašnjem partneru, a vezano za Svjetsko rukometno prvenstvo.

>Nesuđeni partneri postali mrski neprijatelji: HRT optužuje RTL za ucjenu i prevaru!

>RTL uzvraća udarac: HRT ostaje bez sažetaka utakmica, Sušec i ekipa bez akreditacija

>Spor HRT-RTL oko SP-a završava na sudu?

Podsjetimo, nakon što je HTV izgubio prava prijenosa prvenstva, na kraju se ispostavilo kako neće dobiti ni jednominutni sažetak utakmica, a njihovi najistaknutiji novinari ostali su bez akreditacija. Tada je glasnogovornik HRT-a Janos Roemer poslao medijima priopćenje u kojem se RTL optužuje za ni više niti manje nego ucjenu i onemogućivanje javnoj televiziji da informira javnost o Svjetskom rukometnom prvenstvu.

RTL je odgovorio kako je naknada, a ne ucjena, koju je RTL zatražio za ustupanje isječaka susreta rukometnih utakmica u skladu s europskim i hrvatskim standardima i predstavlja manje od jedan posto troškova po programu. Iz HTV-a očito nezadovoljni odgovorom RTL-a najavili su tužbe inzistirajući na tome da RTL krši zakon.

Snježna kraljica je zadnji primjer

Štoviše, RTL danas podsjeća u svom priopćenju kako HRT posljednjih pet godina nije ustupao prava na kratku informaciju za mnoga sportska događanja iako je zakonom obvezan.

"Zadnji primjer je Snježna kraljica. Stoga RTL Televizija razmatra mogućnost poduzimanja pravnih mjera protiv ovog ilegalnog ponašanja", kažu u RTL-u čime se dodatno zaoštrila borba između ove dvije televizije. U pomalo ironičnom tonu nastavljaju kako cijene što je HRT najavio poduzimanje određenih koraka kako bi se situacija razjasnila pred mjerodavnim tijelima, jer je upravo HRT taj koji neprestano krši zakon. 

"Ipak, RTL Televizija još uvijek je voljna HRT-u ustupiti pravo na kratku informaciju na osnovu postojeće ponude", zaključuje se u priopćenju RTL-a.

M.Š/M.M
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara