Rugova: Kosovo od oslobođenja postiglo velik napredak

TIJEKOM četiri i pol godine od oslobođenja Kosovo je postiglo veliki napredak na svim područjima, ocijenio je danas predsjednik Kosova Ibrahim Rugova u prvom obraćanju zastupnicima Skupštine Kosova.

On je naglasio da su kosovske institucije tijekom dvogodišnjeg rada od utemeljenja funkcionirale uspješno a posebno je spomenuo rad Skupštine koja je usvojila desetak zakona, rezolucija i deklaracija u interesu građana Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rugova je rekao kako će poseban prioritet u budućnosti biti na integraciji manjinskih zajednica, izrazivši uvjerenje da će i one pokazati volju za integraciju u kosovsko društvo. Rugova je najavio kako će posebna pozornost biti posvećena mogućnosti zastupanja Kosova putem otvaranja predstavničkih ureda u svijetu, odnosima sa susjedima te rasvjetljavanju sudbine nestalih osoba.

Rugova se, od 2001. godine kada je izabran za predsjednika Kosova, danas prvi put obratio zastupnicima parlamenta Kosova. On je najavio da će se ubuduće obraćati Skupštini posljednjeg tjedna u siječnju.

Rugova je kazao kako će Kosovo zajedno s UNMIK-om raditi na daljnjem prenošenju nadležnosti kao i provedbu standarda za Kosovu. Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova je na kraju ponovio kako bi neovisno i demokratsko Kosovo, integrirano u europsku zajednicu znatno stabiliziralo situaciju u regiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara