Rugovina poruka narodu Kosova u povodu 12. lipnja - Dana slobode

KOSOVSKI predsjednik Ibrahim Rugova u povodu četvrte obljetnice dana ulaska snaga NATO-a na Kosovo 12. lipnja 1999., koji je kasnije proglašen Danom slobode, obratio se stanovnicima Kosova posebnom porukom.

"12. lipnja navršavaju se četiri godine od kada je Kosovo slobodno područje. Danas mogu reći da je tijekom četiri godine Kosovo postiglo značajan napredak na svim područjima. Ukupno sigurnosno stanje i politička stabilnost su mnogo bolji, posebice funkcioniranje demokratskih institucija a ti su rezultati postignuti zajedno s UNMIK-om, OESS-om, KFOR-om i uz svestranu pomoć SAD-a, Europske unije i drugih zemalja", kaže se u Rugovinoj poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ciljevi su se počeli ostvarivati na gospodarskom planu, u oblasti privatizacije, stvaranja novih radnih mjesta i integracije manjina u kosovskom društvo, kaže se u poruci.

Rugova je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu da i formalno prizna neovisnost Kosova i da pomogne u izgradnji demokratskog i tolerantnog Kosova integriranog u Europsku uniju i NATO.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara