Rumunjski MiG-21 se sudario s NLO-om

RUMUNJSKI borbeni zrakoplov MiG-21 sudario se s nepoznatim letećim objektom (NLO) koji je uzrokovao oštećenja na poklopcu pilotske kabine aviona.

Vojni pilot Marian Mitrica uspio je spustiti letjelicu na aerodrom, međutim vojska nije utvrdila što je zapravo uzrokovalo oštećenje poklopca kabine. On je u incidentu zadobio lakše ozlijede.

U avionu je u trenutku sudara bila uključena video kamera koja je u djeliću sekunde uhvatila NLO koji je zakačio poklopac kabine.

"Ne znamo što je to bilo"

Rumunjske vojne vlasti odbile su objasniti što je udarilo u avion, ali su priopćile kako se ne radi o ptici, manjem meteoritu ili komadu leda. "Sudar" se dogodio na visini od 6.300 metara pri brzini leta aviona od oko 800 kilometara na sat.

Vojska smatra da se radilo o čak pet neidentificiranih letećih objekata koji su zbog velike brzine jedva snimljeni pomoću kamere na avionu. Pregledom snimke nemoguće je utvrditi što je udarilo u kabinu miga.

Pilot Mitrica je kasnije rekao da su on i još jedan njegov kolega letjeli na rutinskoj vježbi na području udaljenom oko šest kilometara od Gherle u rumunjskoj Transilvaniji. Iznenada je iz oblaka izronilo pet objekata od kojih je samo jedan udario u njegov avion.

Kabina miga bila je toliko oštećena da se Mitrica morao prisilno vratiti s vježbe te sletjeti na aerodrom.

R.I.
Foto i video: YouTube

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara