RUPEL: SLOVENIJA ĆE EU-u POMAGATI SREĐIVATI STANJE U REGIJI

Ojačana članstvom u Europskoj uniji Slovenija će moći učinkovitije djelovati u jugoistočnoj Europi, a stabilizacija regije i uključenje država tog područja u EU i u našem je nacionalnom interesu, ocijenio je u ponedjeljak Dimitrij Rupel, koji će i u vladi Antona Ropa što će je u četvrtak potvrditi parlament obavljati dužnost šefa slovenske diplomacije.

´Mnogi u Europi očekuju da će naše znanje, veze, iskustvo i poznanstva pomoći Europskoj uniji u sređivanju stanja u jugoistočnoj Europi´, rekao je Rupel na konferenciji za tisak posvećenoj summitu Europske unije u Kopenhagenu na kojemu je Slovenija, s još 9 zemalja, okončala pregovore o učlanjenju sa 1. svibnja 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rupel je inače, prilikom parlamentarnog ´saslušavanja´ na kojemu su predstavljeni kandidati za ministre u Ropovoj vladi, za odnose s Hrvatskom rekao da su za dosadašnju vladu predstavljali ´zahtjevno´ polje, ali je bilateralne odnose ocijenio dobrima.

Rupelov ostanak u novoj Ropovoj vladi podržala je i oporba, nazvavši ga jedinim sadašnjim ministrom koji je sudjelovao u slovenskom osamostaljivanju te zato čovjekom koji osigurava kontinuitet u vanjskoj politici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara