Ruši se sjedište osumnjičenih za atentat na Đinđića

NADLEŽNI organi danas prijepodne započeli su rušenje trgovinskog centra Kotobanja u Šilerovoj ulici u Zemunu, za kojega se tvrdi da je sjedište kriminalne grupe osumnjičene za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Ta građevina, nalik na tvrđavu, pod neprestanom je prismotrom policije od srijede, od ubojstva premijera. Trgovinski centar Kotobanja u svom sastavu ima i dječje igralište, što je - kako tvrde ljudi iz tog kraja - financirao Dušan Spasojević zvani Šiptar, drugoosumnjičeni za organiziranje atentata na premijera Đinđića, koji je ujedno i jedan od vlasnika tog objekta.

Na uglu igrališta, piše današnji dnevnik "Danas", nalazi se stražarska kućica, a parkiralište pokraj igrališta, kako tvrde stanovnici Zemuna, najčešće su čuvali po jedan ili dvojica članova Spasojevićeve grupe.

Na spomenutom parkiralištu, rezerviranom isključivo za "vozila iz trgovinskog centra", najčešće su viđani parkirani automobili marke "audi", često podgoričke i novopazarske registracije. Sam centar opremljen je reflektorima i kamerama, a postoje i velika - naizgled drvena - vrata koja vjerojatno vode u podzemnu garažu.

Pokraj tih vrata je kafić, ali u njega "obični" Zemunci nisu imali pristupa, jer je bio zatvorenog tipa, samo za članove i goste Spasojeviće skupine.

Iako izvana objekt u Šilerovoj ulici izgleda kao trgovinski centar s lokalima koji su prazni, ili se u ponekima naziru aparati za poker, zgrada - kako to objašnjava "Danas" - zapravo zaklanja nekoliko građevina koje su u dvorištu centra.

Stanovnici tog kraja tvrde i da se često mogla vidjeti kolona od četiri crna terenska vozila koja velikom brzinom dolazi i odlazi iz centra. Tvrdi se da je džipovima, s osiguranjem, dolazio prvoosumnjičeni za organizaciju atentata na premijera Đinđića Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik jedinica za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki.

Također, po riječima susjeda, mnoštvo nabildanih i ošišanih momaka koji su viđani u kafiću i ispred trgovinskog centra, izgrađenog prije nepune dvije godine (prema nekim izvorima bez građevinske dozvole), nije se trudilo sakriti svoje automatsko oružje.

U istoj zemunskoj ulici su obiteljske kuće, od kojih jedna pripada Petru Paniću, bivšem tjelohranitelju haaškog optuženika Vojislava Šešelja, također povremenog gosta centra, gdje je - prema vlastitom priznanju - dolazio "igrati šah".

U policijskoj raciji napravljenoj prije nekoliko mjeseci u tom trgovinskom centru nađeno je 3,3 kilograma heroina, kao i nekoliko komada automatskog oružja opljačkanog za vrijeme prevrata 5. listopada 2000. godine. Nađeni heroin pripisan je tad srpskom biznismenu Ljubiši Buhi zvanom Čume, koji se skriva u inozemstvu, a koji je potom optužio Spasojevića i Legiju za otmicu svoje supruge Ljiljane, kao i Dejana Milenkovića Bagzija (osumnjičenog za pokušaj atentata na premijera Đinđića na auto-putu ka Surčinu 21. veljače ove godine), za niz nerazriješenih ubojstava, otmica i ostalih kaznenih djela tijekom proteklih deset godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara