Rusija je sudionica Asadovih zločina, tvrdi Pentagon

Rusija je sudionica Asadovih zločina, tvrdi Pentagon

Foto: FaH/EPA

RUSIJA je sudionica zločina sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u Siriji svojim svjesnim izborom da neće poštivati prekid vatre u Istočnoj Guti, ocijenila je glasnogovornica Pentagona Dana White. 

"Rusi su svjesno izabrali da neće zaustaviti Asadov režim pa se nastavlja krvoproliće u Istočnoj Guti", rekla je White na konferenciji za novinare.

"Rusija je moralni sudionik i odgovorna je za Asadove zločine", dodala je.

Petnaest članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda je 24. veljače jednoglasno usvojilo rezoluciju 2401 kojom se zahtijeva jednomjesečni prekid vatre u Siriji, koji se ne poštuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija, koja je glasala za taj tekst, navela je u četvrtak da će i dalje podržavati snage Damaska u njihovoj ofenzivi na pobunjeničko uporište Istočna Guta u Siriji, čime je potvrdila rusku vojnu podršku za tu operaciju.

Lavrov: Pobijedit ćemo teroriste


"Nastavit ćemo se boriti protiv terorista, pobijedit ćemo ih, pobijedit ćemo ih u Istočnoj Guti, gdje sirijska vojska sada vodi operaciju uz našu podršku", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na jednom forumu u Moskvi.

''Pentagon smatra da je Rusija nekompetentna ili poduzima nelegalne poteze, ili oboje", rekla je White i ponovno pozvala Moskvu da izvrši pritisak na režim Damaska da prestane ubijati nedužne Sirijce.

Više od 1220 civila je ubijeno u Istočnoj Guti od 18. veljače, prema posljednjim podacima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara