Ruske lekcije Beogradu: Putin je obećao "promijeniti strategiju" prema Srbiji ukoliko odluči ući u NATO

Foto: AFP

PUTIN je otišao u Sloveniju odgovarati na pitanja, a u Srbiju dijeliti lekcije, piše Blic. Šefovima zastupničkih klubova u parlamentu je jasnije nego igdje drugdje rekao da Rusija isključivo misli o svom interesu, a ako se Srbija ne bude ponašala u skladu s tim, ruskim interesima, spremna je da redefinira svoju sigurnosnu strategiju prema njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Širenje NATO-a je apsolutno protiv interesa Rusije. Ako bi se Srbija ulaskom u NATO opredijelila za raketni štit, na to bi Rusija morala reagirati. Morali bismo mijenjati strategiju prema Srbiji", rekao je Putin ono što mu nije palo na pamet reći u Sloveniji gdje je bio samo dan ranije u službenom posjetu, odgovarajući na stručna pitanja vezana za daleko veći postotak ekonomske suradnje nego što Srbija može i zamisliti. Dragan Šutanovac, srpski ministar obrane, kaže da nije čuo da je tijekom posjeta Putin spominjao NATO ili raketni štit, i zato ne želi to ni komentirati.

Srpski vojni analitičari, međutim, šokirani su potezom ruskog predsjednika i gotovo jednoglasno kažu: "Ulazak Srbije u NATO je naša stvar. I o tome neće odlučivati Rusija. To što je širenje NATO-a, kako Putin kaže, protiv interesa Rusije, to je problem Rusije, ne i Srbije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara