Ruski ministar zdravstva: Ovakvo stanje s koronom trajat će još barem osam mjeseci

Ruski ministar zdravstva: Ovakvo stanje s koronom trajat će još barem osam mjeseci
Foto: Epa

STANJE s koronavirusom u Rusiji trajat će još najmanje osam mjeseci, izjavio je danas ruski ministar zdravstva Mihail Muraško.

"Po mom mišljenju, nije izgledno da će se povratak u normalu - koncerti, letovi, uobičajeni rad i ljetovanja na kakva smo navikli - dogoditi prije veljače naredne godine", rekao je Muraško čije riječi prenosi agencija Interfax.

U Rusiji od covida-19 umrlo skoro 10.000 ljudi

Rusija trenutno broji više od 667.000 slučajeva zaraze novim koronavirusom SARS-CoV-2 i treća je zemlja po broju zaraženih, iza SAD-a i Brazila.

Od bolesti covid-19 u Rusiji je preminulo skoro 10.000 ljudi, uključujući oko 500 medicinskih djelatnika, pokazuju službene statistike.

Obavezno nošenje maski u javnim prostorima

Kako stopa zaraženih pada, većina ruskih regija je nakon dvomjesečne karantene počela s ublažavanjem restriktivnih mjera, a ministar ističe da je nošenje maski na javnim mjestima obavezno kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Istaknuo je da se zaraza širi kapljičnim putem savjetujući da se maske moraju mijenjati svaka dva sata.

"Zaraza se još uvijek ne može u potpunosti kontrolirati farmaceutski te će nošenju maski doći kraj tek kada se razvije cjepivo ili lijek u koji smo 100 posto sigurni", rekao je Muraško.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara