Ruski predsjednik pozvao Ruse da podrže njegovu stranku

RUSKI predsjednik Vladimir Putin pozvao je u petak Ruse da izaberu parlament s kojim će moći surađivati i da na izborima 7. prosinca podrže njemu blisku stranku Ujedinjena Rusija.

Iako je većina njezinih čelnika još nepoznata, a dominantna ideologija stranke jest podržavanje Putina, Ujedinjena Rusija vodi na predizbornim anketama s podrškom od tridesetak posto, šest ili sedam posto više od oporbenih komunista.

Ujedinjena je Rusija i u parlamentu na odlasku imala većinu i uspijevala je progurati većinu zakona koje je Kremlj predložio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin, koji će gotovo sigurno u ožujku iduće godine obnoviti predsjednički mandat, rekao je da raspored snaga u idućoj Državnoj Dumi, donjem domu ruskoga parlamenta, ključna za sudbinu zemlje.

"Bude li Duma tijelo spremno na suradnju, onda će predsjednik zajedno s parlamentom moći mnogo postići", rekao je Putin u televizijskom intervjuu koji se poklopio sa zadnjim radnjim danom trenutačnoga saziva parlamenta.

"No bude li njezin sastav takav da se prepusti unutrašnjim borbama, a zastupnici se okrenu televizijskim spotovima na kojima će govoriti ono što glasači žele čuti, a beskorisno je, onda će predsjedniku ruke i noge biti vezane", rekao je Putin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara