Ryanair podigao procjenu godišnje dobiti

Ryanair podigao procjenu godišnje dobiti
Foto: EPA

IRSKI zrakoplovni prijevoznik Ryanair povisio je procjenu godišnje dobiti zahvaljujući neočekivano dobrim poslovnim rezultatima za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika te rastu rezervacija u posljednjem fiskalnom tromjesečju.

Najveća europska niskobudžetna aviokompanija sada očekuje da će u poslovnoj godini koja završava u ožujku ostvariti dobit između 950 milijuna i 1,05 milijardi eura. U studenome su je procijenili na 800 do 900 milijuna eura.

Sudeći prema trenutnom poslovanju, iznos bi trebao biti u sredini tog raspona, napominju u Ryanairu.

Prošla financijska godina im je bila najslabija

Prošlu financijsku godinu kompanija je zaključila s dobiti nakon poreza od 1,02 milijarde eura, što je bio njezin najslabiji rezultat u prethodne četiri godine.

U Ryanairu navode da su im rezervacije za razdoblje od siječnja do travnja trenutno jedan posto veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Stoga bi i prosječna cijena karata u četvrtom tromjesečju trebala biti nešto viša no što se očekivalo, dodaju.

Podigli su i procjenu broja putnika u aktualnoj poslovnoj godini, sa 153 na 154 milijuna.

Upozoravaju ipak na kontinuirano slabe rezultate austrijske podružnice Laudamotion, koja je preko božićnih blagdana imala niže cijene karata no što se očekivalo, unatoč snažnom rastu prometa i visokoj popunjenosti zrakoplova.

Zato će Laudamotion poslovnu godinu zaključiti s neto gubitkom od oko 90 milijuna eura, za 10 milijuna eura većim nego u poslovnoj godini 2018./2019., dodaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara