"Rzeczspospolita": Poziv Poljacima da ponovno dođu u Hrvatsku

NASLOVOM "Sunce nad tisuću otoka" poljski dnevnik započinje svoj posebni besplatni dodatak u boji "Moja putovanja" cjelovito posvećen Hrvatskoj.

Iako pri kraju turističke sezone, poljski dnevnik opširno opisuje ponudu hrvatskog turizma, od krajolika preko kulturnih i zabavnih sadržaja jadranske obale do konkretnih uputa o cijenama, hrani i cestama. U šest ilustriranih članaka, skupina novinara na temelju svojeg iskustva putovanja opisuje "Hrvatsku od Istre do Dubrovnika" kako i ističe u podnaslovu dodatka "Rzeczpospolite".

Premda se i druga turistička odredišta hvale sve većim brojem poljskih turista, Hrvatska je i dalje na samom vrhu, ističući Istru kao najčešće biranu destinaciju Poljaka.

U kuturno-turističkom opisu od Poreča do Dubrovnika, autori reportaže ističu da Hrvatska jamči osim odmora i vrhunske estetske dojmove. Iako se na gotovo svim plažama i mjestima sve češće može čuti poljski, autori dodatka dnevnika "Rzeczspospolita", pišu kako je potpuno nezasluženo hrvatski glavni grad najčešće izostavljen s destinacija Poljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog duljine putovanja iz Poljske do Hrvatske, najbolje je putovati u dva dana automobilom, savjetuju autori dodatka o Hrvatskoj, ističući nedostatak jeftinijih zrakoplovnih linija iz Varšave prema Hrvatskoj i objašnjavaju da se može doći do Bratislave te da ondje ima novčano prihvatljivijih letova prema hrvatskim odredištima.

Među praktičnim su savjetima od cijene benzina, hrane i pića do riječi koje isto zvuče na poljskom i hrvatskom, ali imaju potpuno drugačije značenje. Brijunima je posvećen posebni članak s pričom o bivšoj Titovoj vili i parku dok je Dubrovnik nazvan "miss Jadrana" gdje i sami autori članka završavaju svoje putovanje i pišu "još jedna kava na Stradunu, a potom putovanje na sjever i nada da ćemo uspjeti što brže ponovno doći."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara