S. Pilić, T. Horvatu i S. Junakoviću nagrade "Grigor Vitez"

GODIŠNJA nagrada ´Grigor Vitez´ za najuspješnija literarna i likovna djela u dječjem književnom stvaralaštvu 2002. bit će dodijeljena Sanji Pilić za roman ´Sasvim sam popubertetio´, Tihomiru Horvatu za ´Legendu o božićnom licitaru´ i Svjetlanu Junakoviću za ilustracije slikovnica ´Cirkus Ludolet´ i ´Sretan rođendan´.

Tu uglednu nagradu već 36 godina dodjeljuje Savez društava ´Naša djeca Hrvatske´, a ove će godine svečano biti uručena 17. veljače u Čitaonici Gradske knjižnice Zagreb, priopćilo je Društvo.

Nagrada se sastoji od diplome, brončane skulpture Ptica akademske kiparice Ksenije Kantoci i novčane nagrade.

Osim nagrada ove će se godine dodijeliti i Pohvale Nagrade ´Grigor Vitez´: Ranki Javor za promicanje novih literarnih ostvarenja za djecu i Zoranu Maljkoviću za uspješan rad i uređivanje dječjih knjiga u biblioteci Mravac nakladničke kuće Mozaik knjige.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 36 godina ta je nagrada uručena četrdeset i trojim autorima književnih tekstova i dvadeset i četverim ilustratorima.

U ovogodišnjoj je konkurenciji bilo 68 knjiga i slikovnica od 41 autora i 37 ilustratora, koje su kandidirala 23 hrvatska nakladnika.

Knjige je ocijenilo stručno povjerenstvo u sastavu: Višnja Stahuljak, Branko Vujanović, Ana Đokić-Pongrašić, Joško Marušić, Maja Matković i Antonija Posilović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara