Sabor danas neće glasati o Lex LNG-u, podneseno je čak 380 amandmana

Sabor danas neće glasati o Lex LNG-u, podneseno je čak 380 amandmana
FAH

PREDSJEDNIK Kluba HDZ-a u saboru Branko Bačić potvrdio je u petak da, zbog brojnosti podnijetih amandmana, sabor danas neće glasovati o vladinu prijedlogu zakona o terminalu za ukapljeni zemni plin tzv. lex LNG te najavio da bi to mogao učiniti idući tjedan, ili poslije blagdana Tijelova.

S obzirom na velik broj amandmana (380) koje je SDP predložio, danas nećemo o tome glasovati, potvrdio je Bačić novinarima i najavio kada bi se to moglo dogoditi.

Danas u toku dana odlučit ćemo kad će to biti - u utorak ili srijedu ili tjedan nakon blagdana (Tijelova, 31. svibnja), kazao je, najavivši da će čitavo jedno popodne posvetiti samo glasovanju o amandmanima, a onda i o samom zakonu, lex LNG-u.

Arsen Bauk, predsjednik Kluba SDP-a koji je tražio da se spomenuti zakon, umjesto po hitnoj, donese u redovnoj proceduri, dakle u dva čitanja, smatra da bi bolje bilo da vladajući glasuju po zaključku SDP-a, pa zakon pošalju u treće čitanje i "malo više komuniciraju s lokalnom samoupravom".

Ako ne prihvate taj zaključak, 380 amandmana puta dvije minute obrazlaganja svakoga je još jedan cijeli dan rasprave o LNG-u, pa će to biti drugo čitanje, izračunao je zastupnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara