Sabor HDZ-a u Splitu pred 2000 ljudi

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader na danas u Splitu održanom saboru ove stranke za 10. izbornu jedinicu najavio je donošenja Kodeksa časti HDZa koji će potpisati svaki njegov član.

"Neodgovorne grupice i pojedinci nanijeli su u prošlosti velike štete HDZ-u i takve pojave u stranci se više nikada ne smiju događati. Moramo vratiti vjeru u hrvatsku politiku i ovaj Kodeks potpisat će svaki član stranke, a ako se dogodi da se ponovo uvuče netko kakvih je bilo u prošlosti, pod hitno će letjeti iz stranke," kazao je Sanader.

Ponovio je i na današnjem saboru da u Hrvatskoj ima prisluškivanja.

Najavio je da će odmah poslije 23. studenog, "kad HDZ dobije izbore", krenuti u izgradnju mosta od Kleka do Pelješca "jer je nedopustivo da se iz, na primjer Splita u Dubrovnik, mora prelaziti granica kod Neuma".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader smatra nedopustivim da je vlast sad, dva mjeseca pred izbore, najavila privatizaciju Slobodne Dalmacije. HDZ podržava privatizaciju Slobodne, ali smatra da taj posao treba ostaviti da se dovrši nakon izbora. Ovakva žurba pred izbore da se ova novinska kuća privatizira pokazuje, smatra Sanader, da SDP zna da će izbore izgubiti.

Kazao je kako će HDZ o svom programu više govoriti kad počne službena izborna kampanja, a sada je istaknuo da su u njemu tri udarne točke - vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima, potpora Hrvatima u BiH i povratak iseljene Hrvatske na hrvatsku političku scenu. Ova vlast, kazao je, Hrvate u dijaspori kažnjava jer su oni uvijek davali svoj glas HDZ-u.

Na saboru je prije Sanadera govorilo 13 visokih dužnosnika ove stranke među kojima Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Jadranka Kosor, Luka Bebić. Svi njihovi istupi bili su u znaku oštre kritike sadašnje vlasti ali i glorificiranja značaja i sposobnosti njihovog predsjednika Ive Sanadera.

Na saboru u velikoj športskoj dvorani Gripe okupilo se oko dvije tisuće ljudi koji su ustali kada je Sanader izašao za govornicu. Sabor su pratili i glazbenici te je cijeli protekao u znaku red govora, red glazbe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara