Sabor počeo 32. sjednicu, minutom šutnje odana počast generalu Bobetku

ODAVANJEM počasti nedavno preminulom umirovljenom generalu HV-a i bivšem saborskom zastupniku Janku Bobetku, Hrvatski sabor počeo je danas 32. sjednicu.

Predsjednik Sabora Zlatko Tomčić izvijestio je zastupnike da je Sabornica u protekla tri tjedna doživjela određene promjene - uveden je sustav za elektroničko glasovanje.

Ipak, u prijepodnevnom dijelu sjednice zastupnici će glasovati na klasičan način, dizanjem ruku.

Novi sustav trebao bi proraditi popodne, pa je za 15 sati predviđena kratka obuka u rukovanju novim uređajima. Koliko je obuka bila uspješna testirat će se odmah - glasovanjem o točkama preostalim s protekle, 31. sjednice.

Zastupnici su se suglasili da na 32. sjednici rasprave više od 80 točaka, među njima i zakonski prijedlog o popisu poljoprivrede.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je točka ostala u dnevnom redu unatoč zahtjevu Kluba zastupnika HDZ-a da se povuče. HDZ smatra da je svrsishodnije 125 milijuna kuna, koliko će popis koštati, utrošiti na pomoć poljoprivrednicima koji zbog suše trpe nesagledive štete.

Financiranje popisa i otklanjanje šteta od suše ne treba vezivati, rekao je potpredsjednik Vlade Slavko Linić.

Naveo je da je iznos od 125 milijuna kuna dijelom osiguran u ovogodišnjem državnom proračunu, a dio će se osigurati u proračunu za 2004. i ne može se preusmjeravati u otklanjanje šteta od suše.

Taj će problem, najavio je, Vlada riješiti iz tekuće proračunske zalihe i u okviru zakonskih ovlaštenja da se neke stavke proračuna mogu preusmjeravati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara