Sabor prihvatio zajam za sanaciju autoceste Zagreb-Lipovac

HRVATSKI sabor je na početku današnjeg zasjedanja po hitnom postupku prihvatio dva zakona kojima se potvrđuju ugovori o jamstvu za zajam u visini od 96,5 milijuna kuna za sanaciju autoceste Zagreb-Lipovac.

Prvi zajam od 50 milijuna eura Hrvatske autoceste zatražile su od Europske investicijske banke, a utrošio bi se na zamjenu završnog sloja asfalta na autocesti i 30 posto veznog sloja. Rok otplate zajma je 15 godina uz 4,5 godine počeka, a završetak radova predviđa se u 2005.

Drugi zajam zatražen je od Europske banke za obnovu i razvoj u visini od 46,5 milijuna eura za rekonstrukciju autoceste. Rok otplate je 15 godina uz poček od tri godine.

Sabor je jednoglasno donio i niz zakona o potvrđivanju međunarodnih ugovora, među kojima i onaj o osnivanju međunarodne organizacije za razvoj ribarstva u istočnoj i srednjoj Europi (EUROFISH).

Potvrđivanjem ugovora Hrvatska bi postala punopravna članica te organizacije, kojoj je cilj pomoći razvoj ribarstva kroz poticanje investiranja i trgovine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po hitnom postupku prihvaćeni su zakoni o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između hrvatske i Vlade Republike Mauricijus, o predaji i prihvatu ilegalnih migranata s vladama Bugarske i SRJ, i drugi.

O navedenim zakonima Sabor je glasovao klasičnim načinom, dizanjem zastupničkih ruku, a doznaje se da će se s jučer započetim probama elektronskog glasovanja nastaviti sutra.

Sabor nastavlja rad raspravom o vladinu prijedlogu zakona o željeznici.

(Hina) tr/daju sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara