Sabor se oglasio o Bunjčevim prijetnjama smrću stražaru

Sabor se oglasio o Bunjčevim prijetnjama smrću stražaru
Screenshot: HRT

SABORSKA straža, odnosno njeni službenici koji su noćas iz sabornice iznosili Ivana Pernara (ŽZ), a kojima je njegov stranački kolega Branimir Bunjac pritom prijetio smrću, nije prekršila svoje ovlasti i postupila je sukladno Poslovniku, poručili su iz Saborske službe za medije. 

Straža je postupila sukladno odredbama saborskog Poslovnika prema kojima red na sjednici osigurava predsjedatelj, navodi Služba i precizira da za remećenje reda na sjednici predsjedatelj može zastupniku izreći opomenu, opomenu s oduzimanjem riječi te ga udaljiti sa sjednice. 

Što je s prijetnjama smrću?

Ako se zastupnik ne udalji, predsjedavajući može naložiti da straža udalji zastupnika iz dvorane, ističe Služba.

Naglašava također da straža noćas nije prekoračila ovlasti (kad je pokušala Bunjcu uzeti mobitel), nego je postupila sukladno članku 14. Odluke saborskog Predsjedništva o mjerama sigurnosne zaštite kojom se zabranjuje svako snimanje i fotografiranje rada i postupanja službenika straže. 

"Što se tiče prijetnje smrću, kao što je i uobičajeno, za eventualni postupak bit će nadležna pravosudna tijela", odgovorila je Služba na pitanje kako će straža postupiti s obzirom na to da su njenim djelatnicima upućene prijetnje smrću.

Bunjac je noćas tijekom maratonske sjednice, dok je saborska straža iznosila Pernara, prijetio njenim službenicima da "neće izaći živi". "Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobit ćete batine! Tebe ću razbiti majmune, mrš!"  vikao je Bunjac stražarima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara