Sabor se pridružio akciji "Recite da nepušenju"

HRVATSKI Sabor se na početku današnjeg zasjedanja pridružio akciji ´Recite DA nepušenju´ i pozvao sve građane da se na ´Dan bez dima´ suzdrže od pušenja

Potpredsjednik Sabora Baltazar Jalšovec kazao je da je ovisnost o cigaretama jedan od najvećih uzroka bolesti i smrti u Hrvatskoj.

´Sabor želi dati doprinos kulturi razumijevanja i zato u potpunosti podržava akciju´, dodao je Jalšovec.

Joško Kontić je u ime Kluba HSLS-a zatražio da u Sabor tijekom dana dođu predstavnici Vlade na čelu s premijerom i izvijeste zastupnike i javnost o, kako je rekao, najnovijim događajima koji uzrokuju pad sigurnosnih standarda u Hrvatskoj.

Podsjetio je na nedavno postavljanje eksploziva pod automobil Ninoslava Pavića, predsjednika Uprave i suvlasnika Europapress Holdinga, te iznio podatke iz ankete da je skoro tri četvrtine građana zabrinuto za svoju sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontić je upozorio da je ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Željko Žganjer u jučerašnjem intervjuu ´Slobodnoj Dalmaciji´ izjavio da ´kriminalci imaju svoje ljude u srcu sudstva, policije i sigurnosnih službi´.

Stoga je zatražio da u Sabor dođu premijer, ministrica pravosuđa, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade za koordinaciju sigurnosnih službi, te izvijeste zastupnike o stanju sigurnosti, kao i da ravnatelj USKOK-a Saboru podnese izvješće.

Sabor nastavlja rad objedinjenom raspravom o Vladinom i HSP-ovom prijedlogu zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara