Sabor sutra o odlukama o održavanju vojnih vježbi Hrvatske i vojske SAD-a

UNATOČ najavi da će Hrvatski sabor sutra raspravljati o dva zakonska prijedloga koji se tiču zabrane genetski modificiranih organizama i proizvoda (GMO), pred zastupnicima će se sutra ipak naći vladina odluka o održavanju ovogodišnjim bilateralnim vojnim vježbama hrvatskih i američkih oružanih snaga.

Zastupnici bi sutra trebali razmotriti i predloženu odluku da hrvatski vojni promatrači sudjeluju u mirovnoj misiji u Indiji i Pakistanu.

Drugi tjedan rada, na 32. sjednici, Sabor će razmotriti brojne vladine prijedloge zakona, među kojima su i oni o zaštiti potrošača, o tržišnom natjecanju, o azilu, strancima itd.

Dinamika plenarne rasprave o tim zakonima ovisit će o tome koliko će uspješno svoj posao odrađivati saborski odbori.

U drugi tjedan rada Sabor ulazi s dnevnim redom od 64 točke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će Sabor sutra raspravljati o dva zakona kojima se traži zabrana GMO-a bilo je najavljeno još u petak, no u međuvremenu plan je izmijenjen.

HSP predlaže trajnu, a HSS privremenu zabranu uvoza i proizvodnje GMO-a sve dok se to pitanje ne riješi odgovarajućim zakonima, sukladno međunarodnim konvencijama i europskoj praksi.

Sabor bi sutra trebao glasovati i o nekim ranije raspravljenim točkama.

To glasovanje bit će prilika da se napokon uspješnim pokaže novi sustav elektroničkog glasovanja.

Nakon prošlotjednog, neuspjelog testiranja tog sustava, tijekom vikenda tvrtka Siemens uklonila je uočene tehničke teškoće i u Saboru vjeruju da će sustav sutra uspješno startati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara