Saborski Odbor za rad sutra o zaključcima o izmjenama ZOR-a

Saborski Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo na današnjoj sjednici odgodio je za sutra ujutro donošenje zaključaka o prijedlogu Zakona o radu (ZOR), prije održavanja najavljene saborske rasprave o tom prijedlogu.

Odbor bi trebao zaključiti hoće li se prijedlog ZOR-a prije prvog čitanja uputiti u prethodnu saborsku raspravu.

Otvoreni su pregovori između Vlade i sindikata, pa se razmišljalo da se rasprava o ZOR-u pomakne na idući tjedan, ali budući da će saborska rasprava početi sutra, Odbor će prije toga donijeti i zaključke, pojasnila je novinarima predsjednica Odbora Snježana Biga-Friganović.

´Ako ZOR ide u prethodnu raspravu onda je jasno da zakona nema´, istaknula je Biga-Friganović dodavši da su toga svjesni i sindikati, te da postoji dobra volja da ZOR ide u prvo čitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Današnji sindikalni prosvjed na Markovu trgu Biga-Friganović ocijenila je potpuno nepotrebnim budući da ZOR ide u redovitu saborsku proceduru.

´Otvorena su još brojna pitanja, ali postoji i veliki prostor za usuglašavanje stavova tako da nema nikakvog razloga za ogromno nezadovoljstvo i teške riječi oko ZOR-a´, dodala je.

Napomenula je da se ZOR ne može promatrati izolirano od drugih aspekata socijalne zaštite koji će biti ugrađeni u druge zakone što će otvoriti dovoljno prostora za usuglašavanje stavova.

´ZOR moramo mijenjati kako bi se otvorio prostor poduzetnicima i investitorima koji žele otvarati nova radna mjesta´, zaključila je Biga-Friganović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara