SABORSKO IZASLANSTVO S IZRAELSKIM MINISTROM PRAVOSUĐA

U nastavku službenog posjeta Izraelu, izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora predvođeno Nevenom Juricom sastalo se s izraelskim ministrom pravosuđa Tomiem Lapidom, priopćila je u četvrtak saborska služba za odnose s javnošću.

Sugovornici su se suglasili da su hrvatsko-izraelski bilateralni odnosi dosegli u posljednje vrijeme najvišu razinu te da ih valja i dalje promicati, posebice na području gospodarske i kulturno-znanstvene suradnje.

Hrvatsko je izaslanstvo posjetilo Memorijalni centar Yad Vashem, muzej posvećen žrtvama holokausta, a Neven Jurica je u ime Odbora položio vijenac u Dvorani sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U knjigu dojmova upisao je kako "Memorijalni centar sjećanja prikazuje strahote najvećeg zločina u povijesti čovječanstva - holokausta i upozorava nas da ostanemo trajno ujedinjeni u naporima da spriječimo zlo fašizma, ekstremizma i antisemitizma da se više nikada ne ponovi".

U hrvatskom izaslanstvu bili su i članovi Odbora Mario Zubović, Danira Bilić, Tonino Picula te Milovan Petković, tajnik Odbora za vanjsku politiku, dodaje se u priopćenju.

(Hina) pp/xbcav ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara