Saborsko natezanje prolongiralo odabir glavnog ravnatelja HRT-a

Tekst: N.A.
Foto: Index (Arhiva)

BUDUĆI da članovi saborske većine u Odboru za informiranje, informatizaciju i medije nisu bili suglasni da Đuru Popijača u Programskom vijeću HRT-a zamijeni Vera Robić Škarica, Odbor je danas prekinuo sjednicu.

Obrazloženje za odbijanje Vere Robić Škarice je mogući sukob interesa, a saborsko je natezanje time vjerojatno odgodilo i raspravu o Sutlićevu nasljedniku na HRT-u za sljedeći tjedan.

Naime, tek nakon što Sabor potvrdi jedanaestog člana Vijeća, može se ići na odabir glavnog ravnatelja HRT-a. Robić Škaricu odbili su članovi HDZ-a u Odboru uz obrazloženje kako je ona predsjednica Hrvatskog filmskog saveza i autorica 70-ak filmova te drže da bi je to potencijalno moglo dovesti u sukob interesa.

Robić Škarica trebala je zasjesti u ispražnjeno mjesto nekad vijećnika Đure Popijača koji je napustio tu dužnost nakon što je postao ministar gospodarstva. SDP-ov Nenad Stazić nakon sat vremena natezanja unutar Odbora prekinuo je sjednicu uz komentar kako je to bojkot izbora jedanaestog člana Vijeća HRT-a. HDZ-ovim članovima Odbora poručio je da se konzultiraju sa šeficom stranke prije nego što donesu ishitrenu odluku štetnu za Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara