Sačić o Tromblonu: Osuđujete izjave čovjeka koji je bio silovan u logoru

Foto: Goran Gazdek / Cropix

"ŠTO očekujete od čovjeka koji je bio silovan u logoru? Sve je rekao u emotivnom naboju, a kad čuo u koji kontekst se stavljaju njegove izjave, plakao je",  poručio je u HTV- ovom Dnevniku 3 Željko Sačić, braneći Petra Janjića Tromblona čiju je izjavu o "uzimanju oružja u ruke" na jednom od skupova podrške Tihomiru Purdi, Vlada zlorabila kako bi svaki novi braniteljski prosvjed okarakterizirala kao "zveckanje oružjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sačić je potvrdio da će se na sutrašnjem prosvjedu pojaviti i Thompson, nakon što pjevačev menadžer nije htio reći je li odustao od dolaska na Trg bana Jelačića. Sačić se u studiju porječkao sa Đurom Glogoškim, jednim od šefova udruga koji će se sutra u vrijeme prosvjeda sastati na Policijskoj akademiji, što je protumačeno Vladinom manipulacijom kako bi otupjela oštricu skupa na trgu.

Glogoški je rekao da se sutra na trgu sprema prosvjed protiv Vlade, a ne podrške Purdi, na što je Sačić povišenim glasom odgovorio da su to gluposti. Glogoški je zaključio da prvo treba iscrpiti sve pregovaračke metode, pa onda eventualno ići u prosvjede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara