Sačić odgovara Đakiću: Braniteljski prosvjed ne organizira niti jedna stranka

Foto: Andrej Švoger / Cropix

SABORSKI zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić jučerašnjom je izjavom da iza subotnjeg prosvjeda branitelja stoje male stranke izazvao buru reakcija među braniteljima i vođama stranaka.

Tako je jedan od organizatora prosvjeda Željko Sačić kazao da se iza skupa na Trgu bana Jelačića ne krije ni jedna politička stranka ili opcija već neiskvarena mladost, progonjeni branitelji i obespravljeni radnici seljaci i ribari koji više ne mogu trpjeti da ih se gazi i maltretira. Naglasio je da je slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde toliko nepravedan da je solidarizirao sve ljude koji su došli do zaključka da je to napad na svakog branitelja i obespravljenog čovjeka. Na skupu će poslati poruku "Spasimo Hrvatsku i hrvatski narod".

Seljaci dolaze na braniteljski prosvjed

Tehnički organizator prosvjeda Mario Slaviček Maks je kazao da bi na mjestu Jadranke Kosor dao ostavku, a nisu željeli reći hoće li u subotu tražiti odlazak sadašnje vlasti. Kazali su kako će Marko Perković Thompson otpjevati svoje dvije pjesme i obratiti se braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac je potvrdio kako će i seljaci sudjelovati na subotnjem prosvjedu, a Vladi je dao rok do 28. veljače da riješi probleme seljaka i branitelja. Poručio je Vladi da podnese ostavku, ako to nije u stanju napraviti. "Ako nema druge, to ćemo i zatražiti na prosvjedima koje ćemo održati zajedno s braniteljima, ali datum, mjesto i način držimo u tajnosti", kazao je Pokrovac te dodao kako ovo nije država za kakvu su se borili.

Kosor rekao da HSLS ne sudjeluje u organiziranju prosvjeda

Pobunio se i protiv Poljoprivredne komore, zbog koje "seljaci dobivaju poticaj od 2050 kuna umjesto 2250 kuna" te dodao da je ona politička tvorevina koju treba plaćati država, a ne seljaci. Na Đakićev navod o organizaciji braniteljskog prosvjeda danas je u Splitu odgovorio i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

"Ne sudjelujemo u prosvjedima branitelja, ne organiziramo takve skupove, niti mislimo da se stranke smiju miješati u organizaciju bilo kakva skupa", kazao je Kosor na navode da njegova stranka i HSP stoje iza subotnjeg prosvjeda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara