"SAD gube medijski rat protiv al-Qaide"

AMERIKA gubi medijski rat protiv al-Qaide i ostalih neprijatelja, ustvrdio američki ministar obrane Donald Rumsfeld.

Neophodno je da Amerika modernizira svoje metode u osvajanju muslimanskog javnog mnijenja u "ratu protiv terorizma" i neprijatelja koji su dobro upoznati s korištenjem današnjih medija, dodao je Rumsfeld.

Washington i američke vojne snage moraju pronaći sredstva kako bi brže odgovorili na događaje i naučiti koristiti internet i satelitsku TV, kazao je.

George W. Bush u svom nedavnom obraćanju naciji, izjavio je da se Amerikanci ne smiju obeshrabriti događajima u Iraku te moraju shvatiti da se ondje vodi rat.

"Ne smijemo se obeshrabriti... zato što smo proteklih godina vidjeli demokratske promjene u svijetu." - rekao je rada Bush. Iskoristio je priliku da u svom govoru potvrdi napredak u ratu protiv al-Qaide.

Iako razotkrivanje neprijatelja teče sporo, Amerika postupno otkriva njihova skloništa, ustvrdio je američki predsjednik.

Stručnjaci kažu kako je u proteklih nekoliko mjeseci utjecaj na javno mnijenje postao novo bojište za Bushevu administraciju.

Neke od najžešćih bitki za Ameriku vode se upravo pred novinarima i u medijima. "Naši su neprijatelji doboro obučeni u toj borbi, sukladno informatičkom dobu u kojem živimo. A naša zemlja to nije." - zaključio je Rumsfeld.

M.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara