SAD nastavlja s evakuacijom teško ozlijeđenih Haićana nakon prekida zbog "logističkih problema"

SAD nastavlja s evakuacijom teško ozlijeđenih Haićana nakon prekida zbog "logističkih problema"

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

BIJELA KUĆA u nedjelju poslijepodne objavila je da se evakuacija ozlijeđenih Haićana nastavlja nakon što su letovi obustavljeni zbog "logističkih problema". U službenom priopćenju stoji da se letovi nastavljaju u idućih 12 sati. Evakuiraju se najozlijeđeniji koji se ne mogu liječiti na Haitiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu su prekinuti letovi nakon što su neke savezne države odbile ulaz Haićana, kazao je glasnogovornik Transportnog zapovjedništva SAD-a, ali nije htio otkriti o kojim se zemljama radi. Guverner Floride poslao je pismo ministrici zdravstva da vlada aktivira Nacionalni sustav za medicinske katastrofe kako bi se osigurala sredstva za Floridu i druge države koje primaju pacijente bez osiguranja.

Zračne evakuacije prekinute su zbog zabrinutosti oko naprezanja domaćih kapaciteta, no dužnosnici su povećali kapacitete za skrb kroz mrežu neprofitnih i saveznih bolnica, rekao je glasnogovornik Bijele kuće, Tommy Vietor. U ranijim izvješćima spominjalo se i pitanje tko će platiti za skrb pacijenta s Haitija, prenosi CNN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara