SAD optužuje Kinu za blokiranje američkih letova

SAD optužuje Kinu za blokiranje američkih letova
Ilustracija: EPA

AMERIČKO ministarstvo prometa optužilo je Kinu da američkim avioprijevoznicima onemogućava ponovno pokretanje letova za Kinu te je pozvalo kineske avioprijevoznike da utvrde rasporede letenja zajedno s američkom vladom. 

Američko ministarstvo prometa situaciju nazvalo kritičnom

Administracija predsjednika Donalda Trumpa nije uvela restrikcije za kineske avioprijevoznike, no navodi kako razgovori s Kinom nisu doveli do dogovora. 

U dokumentu na koji se poziva Reuters američko ministarstvo prometa nazvalo je situaciju "kritičnom" jer dvije američke aviokompanije, Delta Air Lines i United Airlines, žele u lipnju obnoviti letove za Kinu, dok su kineski avioprijevoznici na američkim linijama letjeli i tijekom pandemije covida-19.

Ministarstvo poziva kineske avioprijevoznike, uključujući Air Chinu, China Eastern Airlines Corp, China Southern Airlines Co i Hainan Airlines Holding Co, da prijave raspored i druge detalje letova do 27. svibnja.

SAD 31. siječnja uveo zabranu neameričkim državljanima da dolaze ako su prethodno bili u Kini

Sjedinjene Države uvele su 31. siječnja zabranu većini neameričkih državljana da putuju u SAD ako su 14 dana ranije bili u Kini, no nisu uvele nikakve restrikcije na kineske letove.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara