SAD spremne objaviti izvješće o iračkom kršenju UN-ove rezolucije

SJEDINJENE DRŽAVE spremaju se ustvrditi da Irak krši UNovu rezoluciju koja nalaže da ta zemlja navede potpuni popis oružja za masovno uništenje koje posjeduje, no malo je moguće da će odmah biti pokrenut napad, piše The New York Times današnjem izdanju.

Washington bi u četvrtak trebao iznijeti svoje stajalište o izvješću napisanom na 12.000 stranica što su ga početkom mjeseca Iračani predali UN-u.

Danas bi također šef skupine inspektora za razoružanje Iraka Hans Blix trebao komentirati izvješće u Vijeću sigurnosti, prenosi list pozivajući se na izjave američkih dužnosnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Post ocjenjuje kako bi američka vlada stajalište o izvješću trebala iznijeti tek u petak, a Wall Street Journal smatra da će se to dogoditi u četvrtak.

Danas bi se u Bijeloj kući trebali sastati savjetnici američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost kako bi raspravljali o situaciji nastaloj nakon zaključka da je popis oružja predan UN-u nepotpun, izjavio je neimenovani visoki dužnosnik američke administracije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara