SAD upozorile građane da ne putuju u Saudijsku Arabiju

SJEDINJENE DRŽAVE ponovile su u ponedjeljak upozorenje protiv putovanja u Saudijsku Arabiju, pozvavši Amerikance da se suzdrže od svakog nepotrebnog putovanja u tu zemlju.

Američki State Department objavio je da ostaje na snazi "potencijalna opasnost od daljnih terorističkih akcija protiv američkih građana u inozemstvu, uključujući i regiju Perzijskog zaljeva".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Američka vlada nastavlja dobivati indicije o terorističkim prijetnjama usmjerenim protiv američkih i zapadnih interesa, uključujući kao moguće ciljeve prijevoz i civilnu avijaciju", kaže se u priopćenju. "Postoje vjerodostojne informacije da su teroristi uzeli za cilj interese zapadnog zrakoplovstva u Saudijskoj Arabiji", kaže se nadalje u priopćenju u kojem se ističe da američki građani u Saudijskoj Arabiji moraju ostati "oprezni, posebice na javnim mjestima".

Posljednjih mjeseci SAD su u više navrata pozivali svoje građane da izbjegavaju putovanje u Saudijsku Arabiju, uključujući i upozorenje izdano nekoliko dana uoči smrtonosnih terorističkih napada u Rijadu u svibnju, kada je poginulo 35 ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara