SAD upozorile građane na ´ozbiljnu prijetnju´ u Saudijskoj Arabiji

AMERIČKI State Department upozorio je u četvrtak svoje građane na ozbiljnu prijetnju sigurnosti koja postoji u Saudijskoj Arabiji te one koji se još nalaze u toj zemlji još jednom pozvao da je napuste.

Do tog upozorenja dolazi nakon serije napada na državljane zapadnih zemalja i neposredno uoči isteka roka, postavljenog do petka, u slučaju otetog Amerikanca. Prema upozorenju Amerikanci koji planiraju put u tu zemlju trebaju od njega odustati.

Američka vlada već je evakuirala obitelji i zaposlenike veleposlanstva i konzulata u toj zemlji, čija prisutnost nije najnužnija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerodostojne informacije govore o tome da teroristi nastavljaju ciljati naseljena područja u Saudijskoj Arabiji, posebice u području Rijada, ali i ona diljem zemlje. Prema najnovijim indikacijama i američki građani koji stanuju u privatnim rezidencijama također su meta mogućeg napada", kaže se u priopćenju State Departmenta.

U prošlotjednim napadima u Saudijskoj Arabiji, meta kojih su bili Amerikanci, dvojica američkih državljana ubijena su, dok je treći, Paul Johnson (49), inženjer, otet. Nakon tri dana on se pojavio na video snimku na internetu, u kojemu se otmičari predstavljaju kao skupina al-Qaide i prijete da će ga ubiti ako saudijska vlada do petka ne oslobodi sve zatočene pripadnike al-Qaide i svi zapadnjaci ne napuste Arapski poluotok.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara