Salvini objavio nasmiješeni selfie iz poplavljene Venecije i nakon 32 mrtvih

Salvini objavio nasmiješeni selfie iz poplavljene Venecije i nakon 32 mrtvih
Foto: Twitter

ZAMJENIK talijanskog premijera i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini danas je krenuo u obilazak područja koja su stradala uslijed strašnog nevremena koje je zadesilo sjevernu i zapadnu Italiju - područja Trentina i Veneta.

Salvini se pridružio spasiteljima na putu prema Bellunu, području koje je kopnenim putem odsječeno te se smatra da je najgore stradalo tijekom nevremena posljednjih dana. Salvini je jučer obećao svoj dolazak kao i prvih 200 milijuna eura koje će osigurati za pomoć stanovnicima stradalih područja.

Sa smiješkom na licu ususret stradalim područjima

Svoj put zabilježio je nizom fotografija i selfieja, koje je objavio na društvenim mrežama. No kako se vidi iz fotografija, Salvini izgleda kao da se dobro zabavlja, a ne da ide na područja stradavanja. 

Najupečatljiviji iz serije fotografija je selfie na kojem pozira nasmiješena lica na brodu Civilne zaštite u Veneciji. Njegovu objavu komentiralo je više od tisuću korisnika Twittera koji su se velikim dijelom zgrozili nad Salvinijevim neprimjerenim poziranjem i nasmiješenim licem s obzirom na to da se zaputio u područja gdje su ljudi, kao i priroda, nastradali.

Salvini odgovorio kritičarima

No to nije zaustavilo talijanskog ministra unutrašnjih poslova i zamjenika premijera koji se u posljednjoj objavi, nešto umjerenijeg smiješka na licu s helikopterom u pozadini, obratio svojim "kritičarima, profesorima i novinarima s ljevice" poručivši im kako ga nije briga za njih te da nastavlja raditi i pomagati Talijanima.

Do sada poginulo najmanje 32 ljudi, a deseci tisuća ostali bez struje

Podsjetimo, u nevremenu koje je zadesilo Italiju do sada je poginulo najmanje 20 ljudi, brojna sela su odsječena zbog masivnih odrona i poplava, a uništeno je i oko 14 milijuna stabala.

Iz talijanske Civilne zaštite poručili su kako takvo nevrijeme nije viđeno u zadnjih 50-60 godina, a nevrijeme je sinoć zahvatilo i Siciliju gdje je poginulo još 12 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara