Samo tri države glasale protiv UN-ove rezolucije koja osuđuje veličanje nacizma

Samo tri države glasale protiv UN-ove rezolucije koja osuđuje veličanje nacizma
Foto: Twitter
 
SAMO tri države glasale su protiv UN-ove rezolucije koja osuđuje veličanje nacizma.
 
SAD svake godine glasuje protiv ove rezolucije "zbog problema zaštite slobode govora", navelo je američko ministarstvo vanjskih poslova. 
 
Međutim, ovo glasovanje moglo bi još jače podijeliti američko društvo zbog atmosfere nakon neonacističkog nasilja protiv antifašista u Charlottesvilleu, u kojem je ubijena jedna osoba. Predsjednik Trump postao je glavna meta kritika jer je tada izjavio da "krivce treba tražiti na obje strane".
 
"Osuđujemo sve oblike netolerancije i mržnje, ali ne možemo prihvatiti rezoluciju"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Druge dvije države koje su glasale protiv rezolucije su Ukrajina i Palau. Za rezoluciju je glasala 131 država, dok je njih 48 bilo suzdržano.
 
"Osuđujemo sve oblike religijske i etničke netolerancije ili mržnje kod nas i u cijelom svijetu", izjavila je za CBS News zamjenica američkog predstavnika u ekonomskom i socijalnom vijeću Stefanie Amadeo.
 
"Međutim, zbog preuskog okvira i političke prirode rezolucije te zbog neprihvatljivih ograničenja slobode govora i izražavanja, ne možemo je poduprijeti", dodala je Amadeo.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz nacizam, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: nacizam. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara