SANADER DANAS NA SKUPU ČELNIKA EPP-A

Hrvatski premijer i predsjednik HDZa Ivo Sanader sudjelovat će u četvrtak poslije podne u Meiseu, desetak kilometara sjeverno od Bruxellesa, na statutarnom summitu Europske pučke stranke (EPP), asocijacije šezdesetak europskih demokrašćanskih, narodnjačkih i konzervativnih stranaka.

Na tom skupu, koji se tradicionalno održava uoči summita EU-a, koji počinje u četvrtak navečer, okupit će se premijeri i zamjenici premijera, članovi Europske komisije i stranački čelnici iz cijele Europe.

U hrvatskom izaslanstvu su još i ministar kulture Božo Biškupić, državna tajnica i predstojnica Ureda predsjednika Vlade Bianca Matković, državni tajnik i predstojnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić, savjetnik premijera za vanjsku politiku Branko Baričević i Ratko Maček, glasnogovornik Vlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Sanader sudjelovao je u srijedu u Beču na Studijskim danima EPP-a, stranačke grupacije koja ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu. Parlamentarna frakcija EPP-a u Europskom parlamentu već je ranije izglasala Deklaraciju, kojom se daje potpora Hrvatskoj za njezine europske ambicije.

(Hina) xsl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara