Sanader i Hebrang: U prvih pet mjeseci povećan izvoz i industrijska proizvodnja

PREMIJER Ivo Sanader i potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang izjavili su danas u saborskom aktualnom prijepodnevu da je u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje izvoz povećan za 14, 4 posto, a ukupna industrijska proizvodnja za 3,2 posto.

Samo u svibnju u odnosu na lanjski svibanj izvoz je bio veći za čak 16,3 posto, rekao je Hebrang, dodajući da je izvoz u prvih pet mjeseci povećan za oko četiri posto.

Premijer je iznio i niz drugih pozitivnih pokazatelja, primjerice da je u prvih pet mjeseci zaposlenost bila veća za 0,7 posto, a nezaposlenost manja za 9,3 posto, broj noćenja u turizmu i trgovina na malo povećani su za dva posto itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati su pozitivni, ohrabrujući, rekao je Hebrang, dodajući kako je to rezultat nastavka pozitivnih trendova iz prijašnjeg razdoblja, ali i uvođenja niza poticajnih programa u gospodarske subjekte, malo i srednje gospodarstvo itd.

Za aktivnu politiku zapošljavanja, rebalansom državnog proračuna osigurat će se dodatnih oko 230 milijuna kuna, najavio je potpredsjednik Vlade.

(Hina) xum/xtr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara