Sanader: "Nitko, pa ni Gotovina, ne može biti izvan zakona"

HRVATSKI premijer Ivo Sanader ustvrdio je da "nitko, pa ni general Ante Gotovina, ne može biti izvan zakona".

"Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost zaključeno je da vladavina prava nema alternativu i nitko, ma kakve zasluge imao za Hrvatsku, kakve nesumnjivo ima general Ante Gotovina, ne može biti izvan zakona", rekao je premijer Sanader novinarima u Karlovcu, gdje je sudjelovao na seminaru o socijalnom partnerstvu.

Ocijenio je da je jučerašnja sjednica bila "izuzetno dobra".

Ustvrdio je da se Zakon o suradnji s Haagom mora poštivati jer postoji optužnica zbog koje general Gotovina mora u Haagu objasniti svoju ulogu u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit je li ga sjednica VNS-a pomirila s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, suradnju s predsjednikom Mesićem premijer Sanader ocijenio je "vrlo dobrom".

"Nakon parlamentarnih izbora sreli smo se već tri puta i svakako treba izuzeti sve ono što se događalo u predsjedničkoj kampanji", rekao je.

Odgovarajući na pitanje o tome hoće li "primirje" HDZ-a i SDP-a trajati i nakon 17. ožujka, kada se očekuje početak pregovora s Europskom unijom, premijer Sanader je rekao da "u Hrvatskoj treba naučiti da glavni akteri u politici mogu oko zajedničkih tema postići suglasje" i da to nije čudno.

"Nisam znao da danas u Karlovcu boravi i predsjednik SDP-a Ivica Račan, ali mogu reći da na državnoj razini nema koalicije sa SDP-om, a ogranci na lokalnoj razini mogu koalirati", rekao je predsjednik Vlade.

Na pitanje znači li to da HDZ može na lokalnoj razini koalirati sa SDP-om, premijer Sanader je odgovorio da "može sa svim demokratskim strankama u Republici Hrvatskoj".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara