sanader pozvao članove hdz-a da kritiziraju protivnike, ali u fer borbi

Predsjednik HDZa Ivo Sanader pozvao je danas članove i simpatizere stranke da se angažiraju na svim razinama, od gradova i općina do mjesnih odbora i kvartova, te da političke protivnike bespoštedno kritiziraju, ali u korektnoj i fer borbi.

"Važno je izbjeći hrvatsko nejedinstvo i neslogu, a hrvatski su nacionalni interesi važniji od stranačkih interesa", rekao je Sanader na saboru HDZ-a VII. izborne jedinice u Karlovcu.

Pozvao je također i glasače HSS-a da glasuju za HDZ, jer bi davanjem glasa HSS-u glasovali za SDP, budući da su SDP i HSS "već potpisali pakt o suradnji i nakon izbora".

Komentirajući ispriku predsjednika SCG-a Svetozara Marovića hrvatskim građanima, Sanader je rekao da je Hrvatska pobjednica u Domovinskom ratu i njoj ničija isprika ne treba. "Treba riješiti neriješena pitanja, a to su zatočene ili nestale osobe, pitanje granice, sukcesije, otetih umjetničkih i kulturnih dobara, arhive i drugo", rekao je. Pozdravio je gospodarsku suradnju u regiji, ali je izričito odbacio mogućnost regionalnog balkanskog ujedinjenja.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Vukelić nazvao je HDZ konsolidiranom, najvećom i najjačom strankom. "I ovaj skup u prepunoj dvorani pokazuje da članstvo HDZ-a ima povjerenje u svoje vodstvo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši HDZ-ov ministar Ivan Penić zamjerio je aktualnoj vlasti "ukinute porodne dopuste i agrarnu politiku". "HDZ je na čelu s Franjom Tuđmanom služio hrvatskom narodu, a aktualna vlast to ne čini i zato mora otići", kazao je.

O snazi i opredijeljenosti HDZ-a da vodi Hrvatsku u Europsku uniju i NATO govorio je Miomir Žužul, naglašavajuući značaj ulaska HDZ-a u obitelj modernih europskih konzervativnih stranaka okupljenih u zajedničku Europsku pučku stranku.

O važnosti "istinske reforme pravosuđa" i antikorupcijskog programa na čemu radi tim stručnjaka HDZ-a govorio je potpredsjednik stranke Vladimir Šeks. Ustvrdio je da "osokoljeni i osnaženi HDZ ništa neće spriječiti da demokratskim putem opet u svoje ruke preuzme svu odgovornost za Hrvatsku".

Potpredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor iznijela je prognozu o 35 posto i više glasova za HDZ, "što će biti dovoljno da sa strankama centra i desnog centra osvoji većinu u parlamentu". Tada će se, rekla je, u Hrvatskoj vratiti dostojanstvo braniteljima, policiji, vojsci, hrvatskoj ženi i obitelji.

(Hina) vhor ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara