Sanader primio izaslanstva hrvatske i mađarske biskupske konferencije

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader primio je jutros izaslanstva hrvatske i mađarske biskupske konferencije koje su predvodili kardinali Josip Bozanić i Petar Erdoe, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

U tijeku susreta premijer Sanader istaknuo je da su Hrvatska i Mađarska dijelile zajedničku prošlost, a dvije će zemlje, dodao je, dijeliti i zajedničku budućnost u ujedinjenoj Europi.

Predsjednik Vlade izvijestio je predstavnike dviju biskupskih konferencija o naporima koje hrvatska Vlada ulaže u rješavanje gorućih pitanja u hrvatskom društvu, poput podizanja životnog standarda građana, mjera za gospodarski rast i rješavanja socijalnih pitanja.

Također je istaknuo da se Vlada zauzima za poštivanje svakog pojedinca, za kulturu dijaloga te njegovanje hrvatskih tradicijskih vrijednosti koje su dio europskih vrijednosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedništvu, razumijevanju, toleranciji i suživotu svih naroda europskih zemalja uvelike pridonosi djelovanje i nauk Katoličke crkve, koja već dva tisućljeća promiče upravo te vrijednosti, dodao je premijer.

Kardinali Bozanić i Erdoe naglasili su kako se biskupske konferencije Hrvatske i Mađarske nizom programa pripremaju za djelovanje u Europskoj uniji, čiju ideju kao zajednice europskih država i naroda, podupiru obje biskupske konferencije.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara