Sanader se sastao s Terzićem i čelnicima HDZ-a BiH

HRVATSKI premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader razgovarao je odvojeno u petak navečer, prije ceremonije otvaranja Starog mosta u Mostaru, s bosanskohercegovačkim premijerom Adnanom Terzićem, te s čelnicima HDZ-a BiH Barišom Čolakom i Draganom Čovićem.

Premijer Sanader nakon kratkih odvojenih susreta nije dao izjavu, a glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio je za Hinu kako se razgovaralo o svim važnim pitanjima za dvije zemlje, ne preciziravši o kojim je konkretno pitanjima riječ.

Dodao je kako će početkom jeseni dvije države uspostaviti posebna tijela koja će raditi na približavanju stajališta oko svih otvorenih pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak je nakon razgovora sa Sanaderom potvrdio kako je hrvatski premijer dao potporu toj stranci pred nastupajuće općinske izbore u BiH.

Prema Čolakovim riječima, razgovaralo se i o inicijativi HDZ BiH o preustroju zemlje. Čelnici najsnažnije stranke bosanskohercegovačkih Hrvata zatražili su od Sanadera da podupre inicijativu o utemeljenju zasebnog hrvatskog televizijskog kanala na državnoj televiziji BiH.

Hrvatski premijer će zajedno s predsjednikom Stjepanom Mesićem nazočiti večerašnjoj ceremoniji otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara