SANADER SUDJELOVAO NA EUROPSKOJ KONVENCIJI CSU-A

Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovao je u petak u Muenchenu na Europskoj konvenciji njemačke Kršćanskosocijalne unije (CSU) i tom prigodom još jednom ponovio da Hrvatska u lipnju očekuje dobivanje statusa kandidata za ulazak u EU. LSanader je u svom govoru izaslanicima Europske konvencije CSU-a naglasio da je Hrvatska oduvijek pripadala Europi i ispunjava uvjete koji će zemlju uvesti u krug obitelji zemalja Europske unije, navodi se u priopćenju Vlade RH.

"Hrvatska očekuje da pozitivno mišljenje Europske komisije u lipnju dobije i novu potvrdu vjerodostojnosti politike koju vodi hrvatska Vlada, te da Hrvatska dobije status kandidata za ulazak u EU i datum početka pregovora", rekao je Sanader u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanader se na marginama skupa, na kojem je dobio punu potporu za hrvatski ulazak u EU, susreo se s bavarskim državnim ministrom za gospodarstvo, infrastrukturu, promet i tehnologiju Ottom Wiesheuom. Tijekom susreta Sanader je istaknuo da Hrvatska postaje sve prepoznatljivija zemlja i stranim investitorima te pozvao bavarske gospodarstvenike da iskoriste prednosti koje pruža geostrateški položaj Hrvatske, te povoljne makroekonomski pokazatelji u zemlji, navodi se u priopćenju Vlade.

Wiesheu je rekao da mnoge bavarske tvrtke već posluju u Hrvatskoj te naglasio da postoji veliko zanimanje i novih ulagača. To se ponajprije odnosi na investicije u prometnoj infrastrukturi, investiranja u luke, te turizam.

Ministar kulture Božo Biškupić, koji je također boravio u Muenchenu, susreo s bavarskom državnom ministricom kulture i obrazovanja Monikom Hohlmeier. Dvoje ministara su se tijekom razgovora usuglasili da postoje brojne dodirne točke u nadležnosti njihovih ministarstava na kojima je moguća jača suradnja.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara