"Sanaderov odgovor Jeremiću i Dodiku bio je jalov i loš"

SABORSKI zastupnik Anto Đapić (HSP), u Sisku je kritizirao premijera Ivu Sanadera i hrvatsku Vladu zbog "jalove i loše" reakcije na "zastrašujuće i nečuvene izjave ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića i premijera Republike Srpske Milorada Dodika protiv Hrvatske".

Đapić je također rekao da Hrvatska stranka prava (HSP) od Vlade očekuje povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda ze upućivanje službene note Bosni i Hercegovini zbog "Dodikovih neprihvatljivih izjava". Također, smatra da bi Sanader "trebao obaviti ozbiljan razgovor s Pupovcem i SDSS-om".

Iako HSP ne zanimaju Jeremićeve i Dodikove izjave, Đapić ističe da su pravaši zabrinuti zbog toga što su te izjave izrečene u Hrvatskoj, a službena hrvatska politika primila ih je na najvišem nivou. Đapić također zamjera Vladi što "nije reagirala kako je trebala reagirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravašima su također važniji potezi koje povlači hrvatska Vlada u pogledu odnosa prema SDSS-u i Miloradu Pupovcu, a čije je sudjelovanje u saboru i Vladi stvorilo "poziciju koja relativizira Domovinski rat".

Đapić pri tom neprihvatljivim drži to što politika u Hrvatskoj godinama tolerira "prekrajanje Domovinskog rata" kao i pokušaje da se velikosrpska agresija na Hrvatsku prikaže kao građanski rat.

I.L.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara